Lid van de SAWEG Groep

Vanaf 19 april 2017 is Van Loon Oosterwolde lid van de SAWEG Groep. SAWEG staat voor “Samenwerkende Grossiers” en is een samenwerkingsverband van een groeiend aantal Technische Groothandels dat de krachten bundelt.

Landelijk opererende klanten beter bediend

Eén van de voordelen is dat onze klanten nu van een landelijk netwerk technische groothandels gebruik kunnen maken. Aannemers, wegenbouwers en installateurs die dus aan de andere kant van het land projecten uitvoeren hoeven dus niet meer hun materiaal vanuit Oosterwolde te (laten) transporteren. Zij kunnen hun technische producten bij een lokale SAWEG partner ophalen of laten bezorgen, tegen dezelfde condities die ze bij Van Loon gewend zijn. Uiteraard geldt dit omgekeerd ook. Klanten van onze SAWEG partners die in dit deel van Nederland komen werken zijn van harte welkom bij Van Loon voor hun materiaal. En voor een goede bak koffie natuurlijk!

Grotere inkoop volumes

De deelnemende technische groothandels van de SAWEG Groep brengen elk hun eigen netwerk van leveranciers in. Vervolgens wordt er gekeken waar er als groep de beste kwaliteit producten tegen de beste prijzen ingekocht kunnen worden. Doordat er als groep ingekocht wordt, is er sprake van aanzienlijk grotere volumes. Dit verbetert de onderhandelingspositie van de SAWEG leden aanzienlijk. Uiteraard vaart iedereen hier wel bij.