Van Loon Service in de praktijk

In october 2017  kwam een goede relatie van ons voor een onverwachte uitdaging te staan. Tijdens de aanleg van een PE persriool op een industrieterrein in Genemuiden stuitte men op een andere drukleiding die niet in kaart was gebracht. Uiteraard is in zo’n geval de leiding altijd in gebruik en dus moest het nieuwe persriool ter plekke *om* dit bestaande leidingsysteem heen geprojecteerd worden. Van Loon Oosterwolde had al de eer om de benodigde PE 400 mm en 200 mm buis te leveren en toen onze klant ons over die verrassings-drukleiding vertelde, borrelde onze passie voor techniek direct op en zetten we onze service-apparaat in volle werking.

Reken- en tekenwerk

Tsja, omleiding dus. Dan heb je meer materiaal nodig. Maar hoeveel? En wat precies? Waar ga je nu je lasverbingen maken? Hoe zorg je dat het leidingsysteem aan de eisen voldoet straks? En hoe gaan we de mensen in de sleuf instrueren? Zomaar wat vragen waar je als GWW aannemer mee kunt komen te zitten. We zijn onmiddelijk met de klant om tafel gaan zitten om met ze mee te denken. Al gauw was er een oplossing bedacht en die is vervolgens door Van Loon helemaal doorgerekend en uitgetekend. Kijk, en toen wist iedereen weer waar hij of zij aan toe was. Het aanvullende benodigde materiaal ligt gelukkig bij ons op voorraad, dus we konden deze ∅ 200 mm en ∅ 400 mm PE-100 buizen en diverse hulpstukken snel leveren.

PE lassen op locatie

Iedereen die wel eens met PE heeft gewerkt weet dat PE lassen een vak apart is. Supersterke verbindingen, mits door vakmensen correct tot stand gebracht. PE spiegellassen op locatie is nog een stapje moeilijker. Ook dit is vakwerk, waar bovendien specialistisch gereedschap voor nodig is. Dankzij onze jarenlange ervaring in PE drukleidingen konden wij al het laswerk voor dit project verzorgen. We zijn samen met onze klant bijna twee weken aan het werk geweest, het project heeft ondanks deze additionele uitdaging geen dag stilgelegen. Ook het afpersen van het leidingsysteem nam Van Loon Oosterwolde voor hun rekening, allemaal naar volle tevredenheid van klant en opdrachtgever.

Van Loon service

Van Loon Oosterwolde is meer dan een technische groothandel. Wij kunnen u ook ondersteunen met reken- en tekenwerk, maatwerk en werk op uw locatie. Op onze service pagina leest u er meer over. Zit u met een technische uitdaging voor uw project? Neem dan gerust eens contact op. Goeie kans dat wij u met onze passie voor techniek kunnen helpen.